Welke baard vinden vrouwen het mooist: Een diepgaande kijk

Welke baard vinden vrouwen het mooist: Een diepgaande kijk

Het lijdt geen twijfel dat baarden de laatste jaren een aanzienlijke comeback hebben gemaakt. Van hipsters tot professionals, baarden zijn een modetrend die hier lijkt te blijven. Maar hebben ze ook invloed op de aantrekkingskracht? En zo ja, welke baard vinden vrouwen het mooist? Laten we daar eens in duiken.

Wat vinden vrouwen van mannen met baarden?

Het lijkt misschien een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar volgens een studie uitgevoerd door de Universiteit van Queensland, vinden vrouwen mannen met baarden in het algemeen aantrekkelijk. De studie, die 8520 vrouwen vroeg naar hun voorkeuren, ontdekte dat baarden een bepaalde aantrekkingskracht uitoefenen. Maar het is niet zo eenvoudig als 'baard versus geen baard'. Het type baard en zelfs de context speelt een rol.

Een vrouw die nadenkt over de aantrekkingskracht van een man met een baard

Hoeveel procent van de vrouwen vindt een baard aantrekkelijk?

In de studie van de Universiteit van Queensland kregen vrouwen foto's te zien van mannen met verschillende niveaus van gezichtsbeharing, variërend van gladgeschoren tot vol bebaard. Het resultaat? Mannen met zware stoppels kwamen als de winnaars uit de bus, gevolgd door mannen met lichte stoppels. Volle baarden en gladgeschoren gezichten volgden daarop.

Welke baard is in de mode?

Het blijkt dat wat in de mode is, vaak overeenkomt met wat als aantrekkelijk wordt beschouwd. Zware stoppels - oftewel de "stoppelbaard" - zijn momenteel de trend. Deze look, die ongeveer 10 dagen groei vertegenwoordigt, wordt door veel vrouwen als het meest aantrekkelijk beschouwd.

Man die met de baardtrimmer zijn baard bijwerkt

Wat zegt een baard over mannelijkheid?

Het dragen van een baard is al lang een symbool van mannelijkheid en kracht. Deze associaties spelen een rol in de aantrekkelijkheid. Volgens het onderzoek worden mannen met baarden gezien als mannelijker, ouder, en komen ze over als genereus, oprecht, krachtig en zelfverzekerd. Geen wonder dat baarden zo'n blijvende aantrekkingskracht hebben!

Conclusie:

Wat we uit dit onderzoek kunnen opmaken, is dat het niet zo simpel is als 'baard goed, geen baard slecht'. De aantrekkelijkheid van een baard kan variëren op basis van de lengte en volheid, en zelfs de perceptie van de man als potentiële lange termijn partner. Dus of je nu een volle Viking-stijl baard of nette stoppels sport, er is een goede kans dat er vrouwen zijn die het aantrekkelijk vinden.