Hoe Kies Je De Juiste Baard Voor Jouw Gezichtsvorm?

Hoe Kies Je De Juiste Baard Voor Jouw Gezichtsvorm?

Wat is het beste baardstijl voor jouw gezichtsvorm? Als je overweegt om een baard te laten groeien, dan heb je je deze vraag waarschijnlijk al gesteld. Of misschien heb je al een baard en denk je na over een nieuwe look. Hoe dan ook, dit artikel is je ultieme gids voor het kiezen van de beste baardstijl voor jouw unieke gezichtsvorm.

 

De Baard en Jij

De Betekenis van een Baard 

Een baard laten groeien is een beslissing die een impact heeft op je uiterlijk en identiteit. Het is veel meer dan alleen het laten groeien van wat gezichtshaar. Al eeuwenlang staat de baard symbool voor mannelijkheid, volwassenheid en dominantie. Bovendien, met de juiste baardstijl die past bij jouw gezichtsvorm, kan je aantrekkelijkheid verhogen, aangezien veel vrouwen baarden aantrekkelijk vinden.

Baardgroei en Jij

Het kiezen van een baardstijl hangt ook af van hoe je baard groeit. Niet iedere man kan elke soort baard laten groeien. Sommige mannen hebben een zeer dichte baardgroei, terwijl anderen misschien worstelen met onregelmatige groei of kale plekken.

 

Baardstijlen voor Verschillende Gezichtsvormen

Rond gezicht

Ronde Gezichten

Als je een ronder gezicht hebt wil je deze in de meeste gevallen langer laten lijken. Baardstijlen die meer lengte creëren aan de kin en de wangen en kaaklijn wat korter houden, zoals de Goatee of Van Dijke, kunnen hierbij helpen.

 Lang gezicht

Lange Gezichten

Als je een wat lang en smaller gezicht hebt wil je deze wat breder laten lijken. Baardstijlen zoals de Mutton Chops of Stubble, die de zijkanten van het gezicht voller laten lijken, zijn hiervoor een goede keuze.

 Vierkant gezicht

Vierkante Gezichten

Als je een vierkant gezicht hebt, kan de baard je kin verlengen en de zijkanten wat korter houden. Hiervoor zijn de ducktail en de Hollywoodian ideaal, aangezien deze baardstijlen je helpen om je gezicht langer te laten lijken.

 Ovaal gezicht

Ovale Gezichten

Bij een ovaal gezicht, de meest voorkomende gezichtsvorm, past bijna iedere baardstijl. Echter blijft de volle baard een populaire keuze.

 

Het Verzorgen van Je Baard

Finez Baardolie & Baardbalsem

Baardolie en Baardbalsem

Om je baard er op zijn best uit te laten zien, is het essentieel om hem goed te verzorgen.

Baardolie houdt de huid onder je baardharen gehydrateerd en voorkomt hiermee droogheid en jeuk, terwijl het tegelijkertijd je baardharen zacht maakt. Een goed verzorgde, zachte baard is makkelijker te modelleren en lijkt hierdoor gezonder en voller uit. Het kan ook helpen om de baard sneller te laten groeien door de haarzakjes te voeden en de groei te stimuleren.

Baardbalsem daarentegen, werkt als een soort styling product voor je baard. Het geeft je de controle om je baard te modelleren zoals jij dat wilt, terwijl het ook voedende oliën bevat, net als baardolie, die zowel je huid als je baard verzorgen.

Het is essentieel om baardolie en baardbalsem in je dagelijkse routine te plaatsen, omdat ze samenwerken om je baard er op zijn best uit te laten zien en laat aanvoelen.

 

Baardborstels en Kammen

Een ander belangrijk hulpmiddel in je baardverzorgingsroutine is een goede baardborstel of kam. Deze helpen niet alleen om je baard netjes en vrij van knopen te houden, maar ook om de baardolie en baardbalsem gelijkmatig te verdelen, daarnaast kan je hiermee je baard in de gewenste stijl vormen. Mocht je interesse hebben in een kwalitatieve baardborstel en kam, neem dan een kijkje in onze webshop.

 

Baardscharen en Trimmers

Of je een korte of lange baard hebt, je zult een baardschaar of trimmer nodig hebben om je baard bij te houden. Baardscharen zijn perfect voor het nauwkeurig knippen van langere baarden en het verwijderen van ongewenste of gespleten haarpunten. Trimmers daarentegen zijn ideaal voor het snel en efficiënt bijwerken van kortere baarden en het maken van strakke lijnen.

Het is belangrijk om te onthouden dat je baard een verlengstuk is van je persoonlijkheid en stijl. Dus neem de tijd om de juiste baardstijl voor jou te kiezen en vergeet niet om hem goed te verzorgen. Met de juiste verzorging en aandacht kan je baard er op zijn best uitzien en voelen.